Naša zgodba

Od skromnega začetka do enega izmed največjih proizvajalcev sladoleda.

Bilo je leta 1991, ko je Slovenija postala neodvisna država. Naš ustanovitelj Andrej Slokar se je odločil, da bo sledil svojim sanjam in postal proizvajalec sladoleda. Ustanovil je podjetje in začel proizvajati sladoled v svoji garaži. Strast po ustvarjanju gurmanskega sladoleda, testiranje vedno novih okusov sladoleda in velika želja po razveseljevanju ljudi s svojimi izumi je bila prava kombinacija lastnosti, da so se ljudje zaljubili v njegov sladoled.  Prepričanje, da je kakovost na prvem mestu in da tukaj ni mogoče sklepati kompromisov,je razlog, da so bili njegovi sladoledi prava uspešnica med gosti v kavarnah in restavracijah. Kmalu se je glas o izjemno okusnem sladoledu iz Ajdovščine v Sloveniji razširil naokrog in začela so prihajati nova in nova naročila. Ljudje preprosto niso bili navajeni, da je sladoled lahko tako okusen.

Leta 1993 je podjetje zraslo.  Svojo ponudbo catering sladoleda je razširilo z njihovo glavno blagovno znamko Leone Kraljevski sladoled. Nova linija izdelkov je bila namenjena prodaji v trgovinah z živili in je vključevala sladoled na palčki (»lučka«), sladoled v banjicah in sladoled v lončkih.

Leta 2003  je podjetje razširilo proizvodne zmogljivosti. Zgradilo je nove proizvodne in poslovne prostore v velikosti 4000 m2. Skladiščni prostori so tedaj obsegali 2500 paletnih mest.

Leta 2014 je podjetje zaključilo 7 mio EUR veliko investicijo. Povpraševanje se je povečevalo in zato je bilo potrebno proizvodne kapacitete še dodatno razširiti. Zgrajena je bila tudi nova hladilnica v velikosti 6.500 paletnih mest.

Leta 2016 se je začela gradnja novega Tehnično razvojnega centra (TRC);  nova investicija v še dodatno povečanje proizvodnih zmogljivosti in poslovnih prostorov.

Incom LEONE d.o.o. © Copyright 2020