Incom na seznamu podjetij, ki so navdih Evropi


Incom, podjetje za industrijsko proizvodnjo sladoledov in zamrznjenih sladic iz Ajdovščine, poznano pod blagovno znamko Leone, je londonska borza uvrstila na seznam 1000 podjetij za navdih Evropi. Pet izmed tisoč najbolje ocenjenih podjetij prihaja iz Slovenije, med njimi je tudi naše, edino s področja živilstva.

Ponosni smo, da smo v družbi evropskih podjetij, ki najhitreje rastejo in največ zaposlujejo. Leta 2015 je bilo v našem podjetju zaposlenih 161 sodelavcev, danes pa je število zaposlenih zraslo na 289 sodelavcev. Ob tem nam vsako leto v mesecih, ko je povpraševanje po sladoledih največje, dodatno priskočijo na pomoč sezonski sodelavci.

V podjetju Incom vsak dan ustvarimo več kot 2 milijona sladoledov in izdelkov zamrznjenega programa. Velika večina teh izdelkov je namenjenih v izvoz na najzahtevnejše trge. Krepimo pa tudi lastno blagovno znamko Leone, ki je na voljo v naših treh prodajalnah Leone, v Ajdovščini, Novi Gorici in v Mariboru.

»V svetu smo, zahvaljujoč strokovnosti in predanosti naših sodelavcev, inovativnosti in razvojni naravnanosti podjetja Incom, prepoznani in cenjeni kot zanesljiv partner, podjetje, s katerim z veseljem sodelujejo najboljši. Odgovorno lastništvo, ki dohodek v celoti vrača nazaj v podjetje, nam omogoča zdravo rast, razvoj podjetja, nova delovna mesta in konkurenčnost na svetovni ravni,« pove direktor podjetja Boštjan Jerončič.

Da smo inovativna, hitro rastoča podjetja hrbtenica gospodarskega razvoja in ustvarjanja delovnih mest, je ob predstavitvi poročila londonske borze poudaril tudi podpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis. »Uspeh teh podjetij je pomemben opomnik vsem nam - regulatorjem, gospodarstvu in ostalim, da potrebujemo več takih podjetij. Malim in srednjim podjetjem moramo pomagati pri dostopu do sredstev, ki jih potrebujejo, da bi lahko uresničili potencial ustvarjanja novih delovnih mest v Evropi,« dodaja Dombrovskis. Izvršni direktor London Stock Exchange Group Xavier Rolet pa je poudaril, da smo najbolje ocenjena mala in srednja podjetja najboljše upanje za evropsko gospodarsko rast, saj ustvarjamo stabilna, dolgoročna delovna mesta. V podjetju Incom si bomo prizadevali, da upravičimo zaupanje. V prvi vrsti zaupanje naših zaposlenih, kupcev in poslovnih partnerjev.

Incom LEONE d.o.o. © Copyright 2020